Betekenis van Abdullah

De betekenis achter de achternaam Abdullah onderzoeken

De Arabische achternaam Abdullah is afgeleid van de voornaam Abdallah en heeft een belangrijke betekenis die zich vertaalt naar 'dienaar van God'. Deze naam weerspiegelt een diepe verbondenheid met spiritualiteit en geloof, en toont de toewijding van het individu aan het dienen van een hogere macht.

Etymologie en betekenis van Abdullah

Op het gebied van achternamen valt Abdullah op door zijn rijke culturele en taalkundige wortels. De term "Abd" verwijst naar een dienaar of slaaf, waarbij de nadruk wordt gelegd op nederigheid en onderwerping. In combinatie met 'Allah', het Arabische woord voor God, ontstaat er een krachtige combinatie die de toewijding en eerbied van het individu aanspreekt.

Volgens de Dictionary of American Family Names van Elsdon Coles Smith heeft de achternaam Abdullah een lange geschiedenis en wordt hij geassocieerd met gezinnen die prioriteit geven aan hun spirituele overtuigingen en waarden.

Vergeleken met de hoogten van personen met de naam Abdullah

Hoewel de betekenis van de achternaam Abdullah geworteld is in spiritualiteit, is het ook interessant om eventuele fysieke kenmerken te onderzoeken die verband houden met personen die deze naam dragen. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillen in lengte kunnen bestaan ​​tussen personen met de achternaam Abdullah, zowel mannen als vrouwen.

Er is waargenomen dat de gemiddelde lengte van mannen met de naam Abdullah binnen een bepaald bereik valt, wat wijst op mogelijke patronen of trends binnen deze specifieke groep. Op dezelfde manier kunnen vrouwtjes met de achternaam Abdullah ook verschillende lengtekenmerken vertonen die de moeite waard zijn om verder te onderzoeken.

De mondiale verspreiding en demografie van Abdullah

Hoewel de naam Abdullah van Arabische oorsprong is, is het opmerkelijk dat personen met deze achternaam in verschillende regio's en landen voorkomen. De steekproefpopulatie met de achternaam Abdullah komt vooral voor in landen binnen de Anglosfeer, wat de diverse en wijdverspreide aard van deze naam benadrukt.

Door de verspreiding van de achternaam Abdullah op wereldschaal te onderzoeken, kunnen onderzoekers waardevolle inzichten verwerven in de culturele en demografische trends die met deze naam samenhangen. Als u begrijpt hoe en waar de naam Abdullah het meest voorkomt, kunt u een diepere waardering krijgen voor de betekenis en relevantie ervan in verschillende samenlevingen.

Onderzoek naar de inkomensverschillen tussen Abdullah-families

Naast het onderzoeken van fysieke en demografische kenmerken, is het ook essentieel om rekening te houden met sociaal-economische factoren bij het analyseren van de achternaam Abdullah. Studies hebben aangetoond dat er variaties kunnen zijn in de inkomensniveaus tussen gezinnen met de achternaam Abdullah, waarbij sommigen hogere inkomsten ervaren, terwijl anderen met financiële problemen worden geconfronteerd.

Door zich te verdiepen in de inkomensverschillen tussen Abdullah-families kunnen onderzoekers licht werpen op potentiële sociaal-economische ongelijkheden en dynamiek binnen deze specifieke groep. Inzicht in het financiële landschap van Abdullah-huishoudens kan bijdragen aan discussies over de verdeling van rijkdom, mogelijkheden voor vooruitgang en sociale mobiliteit.

Over het geheel genomen heeft de achternaam Abdullah een diepe betekenis die een diepgewortelde verbinding met geloof en spiritualiteit weerspiegelt. Van de etymologie tot de mondiale verspreiding en sociaal-economische implicaties biedt deze naam een ​​meeslepend verhaal waarin culturele, demografische en persoonlijke dimensies met elkaar verweven zijn.

Bibliografie:
- Woordenboek van Amerikaanse familienamen door Elsdon Coles Smith (1956)
- Academisch onderzoek naar de demografische achternaam en sociaal-economische factoren

 1. Jemen Jemen
 2. Irak Irak
 3. Bangladesh Bangladesh
 4. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië
 5. Indonesië Indonesië
 6. Afghanistan Afghanistan
 7. Maleisië Maleisië
 8. Pakistan Pakistan
 9. Egypte Egypte
 10. Syrië Syrië
 11. Eritrea Eritrea
 12. Soedan Soedan

Het belang van de achternaam Abdullah

De betekenis van de achternaam Abdullah is meer dan alleen een naam, het is een link naar het verleden en een verbinding met onze familiegeschiedenis. Elke achternaam heeft een uniek verhaal dat fascinerende details onthult over onze voorouders en hun plaats in de wereld. Het ontdekken van de betekenis van Abdullah kan ons meenemen op een reis door de tijd, waarbij aanwijzingen over ons erfgoed en onze wortels worden onthuld.

Het mysterie achter Abdullah sinds zijn oorsprong

Bij het analyseren van de oorsprong van de achternaam Abdullah dompelen we onszelf onder in een fascinerend etymologisch labyrint waarin meerdere mogelijkheden samenkomen. Het zou kunnen voortkomen uit oude beroepen die in de loop van de tijd vergeten zijn, uit verre en exotische streken, uit fysieke eigenschappen die hun voorouders kenmerkten, of zelfs uit het behoren tot een raadselachtige voorouderlijke afstamming. Elke letter van Abdullah bevat onbekende geheimen die ons uitnodigen om nieuwe paden te verkennen op zoek naar de ware betekenis ervan.

Het onderzoeken van de taalkundige oorsprong die de ware betekenis van Abdullah onthult, kan een behoorlijke uitdaging zijn, omdat het de analyse van idiomen en de transformatie van de taal in de loop van de tijd vereist. Zelfs de invloed van een buitenlandse achternaam op een specifieke uitspraak zijn cruciale factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontcijferen van de ware betekenis van Abdullah.

De culturele invloed of oorsprong in de interpretatie van Abdullah

De interpretatie van de naam Abdullah kan ook cultureel erfgoed en oorsprong aangeven, fungeren als een link naar voorouders en de bewegingen en migraties van verschillende bevolkingsgroepen in de loop van de tijd laten zien. Daarom is het fascinerend om de oorsprong van de naam Abdullah te ontdekken en te analyseren hoe deze momenteel wordt verspreid onder mensen die hem over de hele wereld dragen. Op deze manier geeft de interpretatie van Abdullah ons bovendien een fragment van het verhaal.

Het enigma achter Abdullah: ontcijferd of enigmatisch?

Het ontdekken van de ware betekenis van de achternaam Abdullah lijkt misschien een eenvoudige taak, maar in werkelijkheid kan het een uitdaging vol intriges en mysterie zijn. Door de jaren heen heeft deze achternaam transformaties ondergaan die de interpretatie ervan dubbelzinnig en raadselachtig hebben gemaakt, hetzij als gevolg van veranderingen in de manier waarop de naam wordt uitgesproken, in de schrijfwijze of als gevolg van de adoptie van een onbekende oorsprong.

De fascinatie voor het ontdekken van de ware betekenis van Abdullah

Momenteel blijft de interesse in het begrijpen van de historische of taalkundige achtergrond achter de achternaam Abdullah relevant, vooral voor degenen die hun familiewortels of de geschiedenis van hun voorouders willen onderzoeken. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat Abdullah vooral is geëvolueerd als een persoonlijke markering, waarbij hij zich in bepaalde gevallen heeft losgemaakt van zijn oorspronkelijke betekenis. De nieuwsgierigheid om de oorsprong en symboliek van de achternaam Abdullah te ontrafelen blijft echter bestaan, wat blijk geeft van een algemene interesse in familiegeschiedenis en culturele diversiteit.

Het belang van sociale structuur bij de interpretatie van de achternaam Abdullah

De achternaam Abdullah is veel meer dan een simpele familienaam; het is een intrinsiek onderdeel van de identiteit van een persoon en kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd, afhankelijk van de sociale context waarin deze zich bevindt. Sinds mensenheugenis wordt de achternaam gebruikt om mensen binnen een samenleving te identificeren, maar het kan ook waardevolle informatie onthullen over hun plaats in de sociale structuur.

In verschillende culturen kan de achternaam Abdullah verschillende betekenissen hebben en verschillende boodschappen overbrengen over de familiegeschiedenis, afkomst en sociale positie van degenen die de naam dragen. Het belang en de relevantie van de achternaam Abdullah kan dus aanzienlijk variëren, afhankelijk van de omgeving waarin deze wordt gebruikt en de interpretatie die eraan wordt gegeven.

Abdullah, een betekenisloze achternaam?

Niet alle culturele tradities kennen specifieke betekenissen toe aan achternamen. Het is mogelijk dat Abdullah afkomstig is uit een samenleving waarin achternamen geen expliciete informatie over kenmerken of achtergrond overbrengen. Misschien is Abdullah eenvoudigweg een identificatie die van generatie op generatie is doorgegeven, zonder concrete betekenis of die in de loop van de tijd zijn oorspronkelijke betekenis heeft verloren. Tegenwoordig is het gebruikelijk dat Abdullah meer een symbool is van familiecontinuïteit en deel uitmaakt van een grotere afstamming of familiegroep.

Belang en symboliek van de achternaam Abdullah

Hoewel de letterlijke betekenis van de achternaam Abdullah misschien onbekend is of niet relevant is in de huidige samenleving, wordt de onderliggende waarde ervan op geen enkele manier verminderd. Zelfs bij gebrek aan een concrete interpretatie ligt het belang van var1 in de diepe verbondenheid ervan met cultuur en familietraditie, waarbij het vaak in verband wordt gebracht met genealogie en de overdracht van erfenissen. Bijgevolg heeft Abdullah een diepe betekenis in termen van identiteit en geworteldheid.

Ontdek het mysterie achter Abdullah

Het ontcijferen van de betekenis van de familienaam Abdullah kan nieuwsgierigheid en motivatie opwekken, of het nu om genealogische redenen is of gewoon om de wens om meer te weten te komen over onze persoonlijke geschiedenis. Dit onderzoeksproces geeft ons de mogelijkheid om verbindingen met ons verleden te ontdekken, onze wortels beter te begrijpen en ons een grotere waardering te geven voor wie we zijn en waar we vandaan komen.

Het belang van Abdullah en de link ervan met vorige generaties

Het ontcijferen van de historische waarde van de achternaam Abdullah kan deuren openen naar een fascinerende reis door familieverleden en genealogie. Dit proces kan informatie onthullen over de geografische, etnische en culturele oorsprong van het gezin, evenals over de tradities en erfenissen die voorouders door de jaren heen hebben nagelaten.

De waarde van individualiteit weergegeven in de betekenis van Abdullah

Het ontcijferen van de betekenis achter de achternaam Abdullah is als het openen van een deur naar iemands geschiedenis en identiteit. Het ware belang van Abdullah kennen kan een reis zijn die onze ogen opent en ons helpt de wortels van onze overtuigingen, waarden en cultureel erfgoed beter te begrijpen.

Nieuwsgierigheid om de familiegeschiedenis te kennen: de sleutel tot het ontdekken van de betekenis van Abdullah

Jezelf onderdompelen in de fascinerende wereld van genealogie houdt in dat je het mysterie achter de achternaam Abdullah ontrafelt, een taak die ons kan meenemen op een reis door de tijd om het traject van onze voorouders te reconstrueren en de wortels van onze identiteit te begrijpen. Elke naam bevat een uniek verhaal dat, wanneer ontdekt, ons in staat stelt om op een diepe en betekenisvolle manier verbinding te maken met ons verleden.

Idiomatische redenen om de betekenis van Abdullah te ontdekken

Het verkennen van Abdullah is, zoals de meeste familienamen, een venster op de etymologische rijkdom die taalontwikkeling en naamgevingspatronen in diverse samenlevingen onthult. Onderzoek naar de betekenis van Abdullah kan inzicht verschaffen in de taalevolutie en veranderingen in de samenleving en cultuur in verschillende tijdperken.

Familiebanden ontdekken via Abdullah

Als we stoppen met het analyseren van de betekenis achter een achternaam als Abdullah, beseffen we dat we de deur openen naar een wereld vol mogelijkheden. Verbinding maken met verre familieleden wordt een haalbaar doel, omdat we een band delen die verder gaat dan we ons kunnen voorstellen.

Verrassende ontdekkingen over de betekenis van Abdullah

Als we de betekenis achter de achternaam Abdullah diepgaand onderzoeken, betreden we een fascinerende wereld van kennis en onthullingen. Deze studie werpt niet alleen licht op kwesties als migratie en sociaal-culturele verandering, maar verbindt ons ook met de geschiedenis van onze samenlevingen, waarbij onverwachte verbanden en intrigerende patronen worden blootgelegd.

Ontdek de diepe betekenis van Abdullah: een deur naar een onbekende wereld

Nieuwsgierigheid is de drijvende kracht die veel mensen ertoe aanzet de oorsprong en betekenis van Abdullah te onderzoeken, aangezien meer ontdekken over deze achternaam deuren opent naar een onbekende en fascinerende wereld. Het kennen van het verhaal achter een achternaam verbindt ons niet alleen met onze roots, maar onthult ook aspecten van onze identiteit die we misschien nog niet kenden. De zoektocht naar de betekenis van Abdullah is niet alleen een daad van nieuwsgierigheid, het is ook een spannende reis naar het verleden die ons in staat stelt beter te begrijpen wie we zijn en waar we vandaan komen.

Vergelijkbare achternamen als Abdullah

 1. Abdallah
 2. Abdellah
 3. Abdillah
 4. Abdulah
 5. Abdulla
 6. Abdullahi
 7. Abdullahu
 8. Abdollah
 9. Abduallah
 10. Aabdullah
 11. Abdoullah
 12. Abd-allah
 13. Abdalla
 14. Abdallahi
 15. Abdelah
 16. Abdelilah
 17. Abdella
 18. Abdellahi
 19. Abdilla
 20. Abdillahi